İŞE GİRİŞ MUAYENELERİ NERDEN NASIL ALINIR? ÜCRETİ NE KADARDIR?

Prizma Mobil Sağlık İstanbul

İŞE GİRİŞ MUAYENELERİ NERDEN NASIL ALINIR?

Çalışabilir raporu nereden alınır? işe giriş raporunu kim verir? işe giriş ve çalışabilir raporu nasıl alınır? işe giriş muayenelerini kim yapar? işe giriş raporu nasıl alınır? Hastane işe giriş raporu verebilir mi? işyeri hekimi işe giriş raporu verebilir mi?

 

İşveren, iş yerine çalışmak üzere alacağı kişileri işe başlamadan önce muayeneye ettirmekle yükümlü kılınmıştır. Keza aynı iş yerinde çalıştığı halde çalışan için bir iş değişikliği söz konusu olduğu zaman, çalışan bölüm değiştirdiğinde ve aynı işi bile yapıyor olsa belirli aralıklarla öncelikle muayeneye tabii tutulmaları gerekmektedir. (işyeri sağlık gözetimi)

 

İşveren, çalışanların işyerinde maruz kalacakları sağlık ve güvenlik risklerini dikkate alarak sağlık gözetimine tabi tutulmalarını sağlar. (6331 sayılı İSG Kanunu, Madde 15, Sağlık Gözetimi, 1nci Fıkra) 

 

İŞE GİRİŞ MUAYENELERİ İŞ YERİ HEKİMİ TARAFINDAN YAPILIR.

 

İşyerine atanmış olan bir işyeri hekimi var ise bu hekim haricinde veya bir sağlık kurumu tarafından verilmiş “çalışabilir rapor”u geçersizdir. Çalışanların işe giriş muayeneleri İSG KATİP üzerinden atanmış olan işyeri hekimi tarafından yapılmalıdır.  (6331 sayılı İSG Kanunu, Madde 15, Sağlık Gözetimi, 3nci Fıkra) 

 

Ancak işyerinde, işyeri hekimi ataması bulunmuyorsa;

 

İşyeri tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfta ise, 50’den fazla çalışanı bulunan az tehlikeli işyeri ise bir işyeri hekimi atanarak, işe girişlerin bu hekim tarafından yapılmasının sağlanması gerekmektedir.

Tehlikeli ve çok tehlikeli iş yerlerinde işveren, iş başı yapacak olan çalışanlarına önce işe başlayabileceği yönünde muayeneye gönderip, “çalışabilir raporu” aldırdıktan sonra çalışmasına müsaade etmelidir. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışacaklar, yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporu olmadan işe başlatılamayacağı ayrıca belirtilmiştir. (6331 sayılı İSG Kanunu, Madde 15, Sağlık Gözetimi, 2nci Fıkra)

 

İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Balıkesir, DES, BOSTANCI, FERHATPAŞA, MODOKO, İMES, DLOVASI,  Ataşehir, Ümraniye, Kadıköy,

İSTANBUL ilçeleri alfabetik sırasına göre ADALAR, ARNAVUTKÖY, ATAŞEHİR, AVCILAR, BAĞCILAR, BAHÇELİEVLER, BAKIRKÖY, İMES, BAŞAKŞEHİR, BAYRAMPAŞA, BEŞİKTAŞ, BEYKOZ, BEYLİKDÜZÜ, BEYOĞLU, BÜYÜKÇEKMECE, ÇATALCA, ÇEKMEKÖY, ESENLER, ESENYURT, EYÜPSULTAN, FATİH, GAZİOSMANPAŞA, GÜNGÖREN, KADIKÖY, KAĞITHANE, KARTAL, KÜÇÜKÇEKMECE, MALTEPE, PENDİK, SANCAKTEPE, SARIYER, SİLİVRİ, SULTANBEYLİ, SULTANGAZİ, ŞİLE, ŞİŞLİ, TUZLA, ÜMRANİYE, ÜSKÜDAR, ZEYTİNBURNU, ilçeleridir. İSTANBUL ilçeleriyle ilgili detaylar aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. İSTANBUL ilçeleri detaylarına ilçe adına tıklayarak ulaşabilirsiniz. İSTANBUL ilçeleri alfabetik sırasına göre gösterilmiştir. İSTANBUL ilçelerine bağlı mahalle, köy sayıları ve isimleri listelenmiştir.

 

Merkez

  • Ferhatpaşa Mahallesi 53 Sokak No:1 D:3 Ataşehir İstanbul
  • Telefon: 0 (216) 573 67 81
  • Fax: 0 (216) 573 67 81
  • Email: info@prizma-osgb.com

Ege

  • Muradiye mah 205 sokak no.1/B Yunusemre / Manisa
  • Telefon: 0 531 770 7001
  • Email: ege@prizma-osgb.com

 

Tags: